Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2010 13:45 - Себепредаването означава предаване на собственото "аз",а не на греховете.Предаването на греховете е резултат от себепредаването и от търсенето на Бог
Автор: icebarbi Категория: Други   
Прочетен: 1048 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 27.10.2010 13:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вземали ли сте новогодишни решения? Някои от нас са вземали такива решения не само за новата година, но и за първо число от месеца, първия ден от седмицата, рождения ден, началото на учебната година или преместването в друг град!

Праведност чрез вземане на решение. "Отсега нататък аз ще..." или "Отсега нататък аз няма да..." Правили ли сте го? Случвало ли ви се е да откриете, че нищо не излиза от тази работа?

В следващите няколко глави ще говорим за себепредаване и един от основните му принципи е, че ако не е включено всичко, въобще няма себепредаване. То е нещо повече от отказване от някакъв лош навик. Можем да сгрешим дори като кажем, че предаваме "всичко". Себепредаването въобще не се отнася до неща. Единственият начин да предадем всичко е да предадем себе си. Предаването на собственото "аз" е основата на себепредаването.

Когато силите от Оста капитулирали в края на Втората световна война, какво всъщност предали? Само оръжията и амунициите? Танковете и ръчните гранати? Униформите и материалните средства? След като се предали, това автоматично уредило въпроса с оръдията, бомбите, танковете и всичко останало.

Предаването не може да бъде на части. Просто не съществува частично предаване, както не съществува и частична бременност. Или си, или не си. Няма средно положение.

Когато говорим за себепредаване, използваме термин, който не се среща в библейския превод "Кинг Джеймс". Там е използвана думата покоряване. "И тъй, покорявайте се на Бога" (Яков 4:7). Това е пример, който ни показва какво се включва в пълното, цялостно и безрезервно себепредаване. Както вече отбелязахме, не подчиняваме само някои неща. Подчиняваме себе си. В процеса на подчиняване, т.е. себепредаване, ние предаваме собственото "аз" заедно с всичко останало. В "Свидетелства" идеята е представена по следния начин: "Всеки от нас ще има трудна борба, за да победи греха в сърцето си. Понякога това е болезнено и обезсърчително, защото, виждайки собствените си недостатъци, продължаваме да гледаме към тях, макар че би трябвало да погледнем към Исус и да облечем одеждата на Неговата праведност. Всеки, който влезе през бисерните порти на Божия град, ще бъде там като победител. Най-голямото му завоевание ще бъде победата над собственото "аз."

Себепредаването и вярата са тясно свързани. Само когато се доверим на Бога и се предадем, т.е. откажем се от собственото "аз", можем да разчитаме на Него, а не на себе си. Чрез себепредаването Той поема контрола. Едва тогава може да действа в нас така, че да желаем и да вършим Неговата воля.



Тагове:   означава,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. анонимен - ;(((
27.10.2010 15:32
Vzemam i si ostavam s reshenieto. . ..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: icebarbi
Категория: Други
Прочетен: 2123005
Постинги: 1177
Коментари: 993
Гласове: 1945
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031