Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2010 11:21 - Увереността в спасението не се губи, ако всеки ден имаме лично общуване с Исус.41
Автор: icebarbi Категория: Други   
Прочетен: 669 Коментари: 0 Гласове:
1



"И свидетелството е това, че Бог ни е дал вечен живот и че тоя живот е в Сина Му. Който има Сина, има тоя живот; който няма Божия Син, няма тоя живот" (1Йоаново 5:11, 12).

Имате ли Сина? Знаете ли какво означава да имате Сина? От думите на апостол Йоан се разбира, че да имаш Сина, или да нямаш Сина е факторът, определящ дали имаме вечен живот. Но какво означава "да имаме Сина"?

Понякога думите и изразите, които използваме, за да опишем и дефинираме християнския живот, са доста объркващи. В юношеските си години открих, че се смущавам много от постоянното слушане на религиозни термини, чието значение не знам.

Какво означава "да имаме Сина"? Какво означава да "паднем на Скала?" Как гледате на "Агнеца"? Как "протягате ръка, за да хванете Неговата десница"? Използваме тези изрази, нали така? Библията ги използва. Четем ги във вдъхновените писания на нашата църква.

В началото на проповедническата си дейност бях толкова объркан от опитите си да се държа като християнин, да говоря като християнин и да проповядвам като християнин, без в действителност да съм такъв, че бях на път да се откажа от всичко. Но веднъж реших да направя още един опит. Взех книгата "Пътят към Христа" и я прочетох, подчертавайки всички текстове, в които се казваше какво да правя. Накрая се оказа, че съм подчертал почти цялата книга. Нещо повече, много от подчертаните пасажи съдържаха онези неразбираеми фрази.

Готвех се да я хвърля в огъня, но нещо ме спря. Макар че все още бях далеч от отговорите, които търсех, в мене се бе случило нещо, което не можех да обясня, но не можех и да отрека.

Реших се на още една стъпка: да прочета още веднъж книгата и да подчертая втори път всичко, което трябва да правя, но което вече знаех как да правя.

Така започнах да разбирам основните истини на християнския живот. Подчертах три неща: чети Библията, моли се, разкажи на някой друг какво си получил от първите две.

Всеки път, когато прочетете неразбираема фраза в Библията или в това, което наричаме Духа на пророчеството, погледнете по-внимателно и ще откриете, че става дума за някое от тези три разбираеми неща, които правят разбираемо всичко неразбираемо!

Имайки предвид всички това, нека още веднъж да прочетем 1Йоаново 5:11, 12. "Който има Сина, има тоя живот." Но нали използваме същите думи в ежедневието си!

Казваме: "Имам приятел." "Имам жена." "Тя си има мъж." За какво говорим? Описваме отношението ни с дадена личност.

Ако имаме Сина, това означава, че имаме отношения с Божия Син. Става въпрос за прекарване на известно време в общуване с Него. Говорим Му чрез молитва. Слушаме Го да ни говори чрез словото Си. Сътрудничим Му в задачата да бъде разнесено евангелието.

Следователно, ако основата на вечния живот е "да имаме Сина", тогава основата на вечния живот е да имаме връзка с Исус, да прекарваме известно време в общуване с Него ден след ден.

Увереността ни в спасението не се основава на църковно членство. Не се основава на доктринална чистота. Не се основава на поведение. Основава се на отношенията с една Личност.

"Тези, които не изпускат от погледа си Господ Исус, ще получат достъп до Неговия духовен храм" (Е. Вайт). "Не може едно обновено сърце да има сладост, ако всеки ден му се хвърля от светската сол. Божествената благодат трябва да бъде получавана всеки ден; в противен случай никой не може да остане преобразен" (Е. Вайт, сп. "Ривю енд херълд", 14 септември 1897 г.).

Ако отивате всеки ден при Исус, приемате ежедневно благодатта Му и се стремите да Го опознавате по-добре и да Му се доверявате все повече и повече, ще можете да имате увереността във вечния живот.



Тагове:   ден,   общуване,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: icebarbi
Категория: Други
Прочетен: 2133673
Постинги: 1177
Коментари: 993
Гласове: 1945
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930