Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2013 10:22 - СЪЗДАВАНЕ НА ЧРЕВНА СРЕДА, БЛАГОПРИЯТСТВАЩА ДОБРИТЕ БАКТЕРИИ
Автор: icebarbi Категория: Други   
Прочетен: 2036 Коментари: 0 Гласове:
1



Макар че ензимите са безценни за човешкия организъм, количеството, което хората могат да произведат, може да е предопределено. Смятам, че човешкият живот свършва, когато ензимите в тялото са изразходвани. Ако разсъждаваме по този начин, няма да е грешно да кажем, че основните, първоизточните ензими определят продължителността на нашия живот. Свободните радикали повече от всичко друго изтощават тези безценни ензими.

Съвременният свят предлага среда, в която лесно се произвеждат свободни радикали. Стресът, замърсеният въздух, ултравиолетовите лъчи, електромагнитните вълни, бактериалните и вирусните инфекции, рентгеновото облъчване и радиацията са всичките важни фактори за образуването на свободни радикали.
Освен тези външни фактори, обаче има и други действия, вследствие на които се произвеждат свободни радикали и които може да избегнем лесно, ако имаме желание да променим някои от житейските си навици. Пиенето, пушенето и консумирането на хранителни добавки, окислени храни и лекарствени препарати - те всички представляват предотвратими предпоставки за образуването на вредните за здравето ни свободни радикали. Тъй като тези навици водят до изразходване на огромен брой ензими, съществува вероятност да се разболеете в определен момент, ако не предприемете навреме съзнателни усилия за прекратяването им. Ако броят на ензимите в телата ни е предопределен, ние зависим от чревните бактерии, които произвеждат ензими за допълване на нашите собствени. Ето защо единственият начин, по който може да повишим телесните си ензими, е да създадем чревна среда, водеща до увеличаването на добрите бактерии с техните антиоксидантни ензими.

Съветвам хората да ядат богати на ензими храни, защото те правят възможно размножаването на добрите бактерии - т.е. на суровинния материал за ензимите. Както и в природата натрупването на добри неща постепенно води до положителен цикъл. Ако ядете добра храна, пиете добра вода и продължавате да водите добър начин на живот, вашата чревна среда естествено ще бъде добре регулирана, а това ще това ще спомогне за образуването на изобилие от ензими и за живот, пълен с енергия. От друга страна, ако се нарушава този добър цикъл с един единствен лош навик, всичко останало може да се вземе лош обрат. Ако продължавате да консумирате месо и млечни продукти, това ще се отрази отрицателно на възможността ви да смилате и усвоявате хранителните съставки и с течение на времето ще увреди чревната ви среда. Ако това стане, добрите бактерии постепенно ще изчезнат, а междинните бактерии ще започнат да се превръщат в лоши бактерии. Това ще създаде среда, в която тялото ви няма да има повече възможност да обезврежда свободните радикали. След това, тъй като храносмилателната ви способност ще се влоши, несмляното количество храна ще започне да гние в червата ви. Като усвояват тази разлагаща се храна, лошите бактерии започват да произвеждат много токсични газове.

Хората, които често изпускат миризливи газове, имат точно такъв лош храносмилателен цикъл в червата си. Децата, които сучат майчино мляко, нямат миризливи изпражнения, защото консумират само жива храна. Изпражненията на деца, отгледани с краве мляко, имат по-отблъскваща миризма. Макар че имунната ви система също се бори с токсините в тялото, трудно може да се намери достатъчно количество добри бактерии, които да неутрализират свободните радикали, произведени в хода на тази „битка”. В резултатът на това няма да можете да ограничите вредните ефекти от свободните радикали, а чревни стени, увредени от свободните радикали, създават благоприятна среда за полипи и рак.

Вие може да промените този цикъл и да създадете добра чревна среда, като обръщате по-голямо внимание на начина ви на хранене и на живот. Трябва да направите усилие, за да задвижите добрия цикъл и да го поддържате, а след като веднъж е започнал, дори и ако ядете по малко месо и пиете немного алкохол веднъж месечно, резервните ви първоизточни ензими ще бъдат съхранени за момента, когато ще се наложи да компенси-рат случаите на временни нарушения в хранителния ви режим.
--------------------------------------------------------------------------------
Д-р Хироми Шиния



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: icebarbi
Категория: Други
Прочетен: 2134253
Постинги: 1177
Коментари: 993
Гласове: 1945
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930