Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2013 10:22 - НЯМА ЖИВОТВОРНА ЕНЕРГИЯ В ОТГЛЕЖДАНИ С ХИМИКАЛИ КУЛТУРИ
Автор: icebarbi Категория: Други   
Прочетен: 2073 Коментари: 0 Гласове:
2



Всичко в природата е взаимосвързано. Всяко нещо влияе на друго и така се поддържа деликатно равновесие. Дори нещата, които смятаме за ненужни, всъщност са необходими в света на природата. Когато се отглеждат земеделски посеви, често се използват химикали, за да се предпазят от вредни насекоми. Понятието „вредни насекоми” обаче е измислено от хората. В природата няма такива неща като насекоми, причиняващи вреда. Хората не обичат насекоми да нападат посевите им, но истината е, че вредни или не, насекомите привнасят определена хранителна съставка в селскостопанските посеви, докато са кацнали на тях. Тя се нарича хитин-хитозан. Хитин-хитозанът се намира в черупките на раци и миди, но и твърдата обвивка на телата на насекомите е също от хитин-хитозан. Когато насекомите кацнат на листата, последните започват да отделят ензими като хитоназа или хитиназа. Тези ензими помагат на растенията да абсорбират микроскопични количества хитин - около нанограм или приблизително толкова - от тялото, от крачетата и крилата на насекомото, като след това използват тези ензими за храна.

По този начин хранителните съставки, които растенията приемат от насекомите, допринасят за нормалното съществуване на животните, които на свои ред се хранят с тях. Тази естествена хранителна верига, обаче е нарушена от селскостопанските химикали. Вместо да приемат хитин-хитозана от насекомите, растенията поглъщат инсектициди и в крайна сметка се нанася голяма вреда на хората, които се хранят с тези растения. Нещо повече, земеделските химикали ограбват естествената среда на живите същества в почвата. Тези живи същества са източник на енергия за земеделските посеви. В селскостопанските терени, пръскани периодично с агро-химикали, не може да се намерят дори червеи или добри почвени бактерии. Тъй като растенията не могат да се развиват върху стерилна земя, лишена от жизнена енергия, трябва да се употребяват и химически торове. Без тях растенията въобще няма да се развиват, но тогава вече са лишени от аромат и хранителна стойност. Ето защо хранителните вещества в земеделските култури намаляват с всяка изминала година. Друга опасност се създава с поливането на земеделските посеви. Водата за поливане не е стерилизирана с хлор както чешмяната. Но в замяна на това е замърсена от селскостопанските химикали, от отровените речни води и отпадъчните канализационни води. За отглеждане на една реколта е нужна много вода. Токсините, които навлизат в човешкото тяло, до известна степен се излъчват чрез питейната вода. Същото може да се каже и за растенията. Тъй като самата вода за поливане, която би трябвало да пречиства растенията от токсини, е замърсена, натрупването на тези токсини в растенията е неизбежно. Третият проблем е отглеждането на култури в парници. Използването на парници има за цел да се намали загубата, причинявана от насекоми вредители и да се контролира температурата. От друга страна, слънчевата светлина прониква по-слабо през найлоновото покритие. Растенията не могат да се движат за разлика от животните. Поради това те са изложени на голямо количество ултравиолетови лъчи.

Ултравиолетовите лъчи от слънцето карат животните и растенията да трупат свободни радикали и да се окисляват. За да се защищават срещу това, растенията произвеждат огромни количества антиоксидантни вещества. Тези антиоксидантни агенти включват витамини - А, С и Е, и полифеноли - флаваноиди, изофлавони и катехини, като всичките се намират в значителни количества в растенията. Тези антиоксидантни вещества се произвеждат, когато растенията са изложени на ултравиолетовите лъчи. С други думи, ако закриете слънчевата светлина с помощта на найлон, интензивността на ултравиолетовите лъчи ще отслабне. В резултат на това растенията ще произвеждат по-малко антиоксидантни субстанции - витамини и полифеноли.

В съвременната земеделска индустрия най-важното е да се произвеждат красиви на вид храни, като хранителната им стойност остава на втори план. Зеленчуците, отгледани в естествена среда, имат дупчици от насекоми по листата, а формата им може да не е съвсем симетрична и правилна. Наистина те не изглеждат много добре. Но за сметка на това притежават много повече жизнена енергия. След като поемате енергия от храните, които ядете, ако самата храна не съдържа жизнена енергия, няма да бъдете здрави, колкото и да ядете. Човек, който не яде храна, отгледана по естествен начин, не може да се надява, че води здравословен живот. Храната, която ядете всеки ден, поддържа тялото ви и критериите, използвани при нейния избор, определят вашето здравословно състояние. Добрата новина е, че все повече хора започват да използват органични торове и природосъобразни селскостопански методи.

Цената на техните продукти несъмнено е по-висока от цената на „нормалните” стоки, но ако ме питате, това е цената на здравословния живот и тя е много по-ниска от това, което ще похарчите, ако се разболеете. Животът се поддържа само от храна с жизнена енергия. Селскостопанска реколта с жизнена енергия може да се произведе само от земя, притежаваща такава енергия. Ако почвените бактерии са здрави, тогава зеленчуците и плодовете също ще растат по естествен начин здрави. Храните, отгледани по този начин, влияят оздравително върху човешките чревни бактерии.



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: icebarbi
Категория: Други
Прочетен: 2133429
Постинги: 1177
Коментари: 993
Гласове: 1945
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930