Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2013 10:22 - ВСИЧКО Е КОДИРАНО В СЦЕНАРИЯ НА НАШИЯ ЖИВОТ
Автор: icebarbi Категория: Други   
Прочетен: 2743 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всички ние често пъти недоглеждаме и пропускаме важните неща, като се съсредоточаваме само върху едно нещо. Например, ако разглеждаме само един орган от тялото, няма да забележим как органите си взаимодействат и си влияят един на друг. Или ако се интересуваме само от тялото, пренебрегваме жизненоважното единство на тялото, ума и духа. Когато изпитвате умствено напрежение, вашето тяло бързо попада под властта на симпатичните нерви. Обратно, когато се чувствате наистина щастливи, тялото ви ще бъде под влияние на парасимпатичните нерви. Докато спите нощем тялото ви се възстановява, защото се пренастройва на действието на парасимпатичната нервна система. Човек, който всеки ден е под умствено напрежение и е твърде зает, за да се храни нормално, ще изпита и физическо неравновесие. Винаги има повече от един фактор за дадена болест. Всичко е взаимосвързано. Умствени фактори, физически фактори, фактори на околната среда... Разболявате се, когато всички тези фактори се комбинират и в резултат на това се образува лош цикъл.

Неправилното хранене води до образуването на огромно количество свободни радикали в тялото, но до същото водят и отрицателните чувства, като омраза, негодувание и ревност, които са също толкова вредни за здравето, както и лошите хранителни навици. Може да спрете да пиете, да пушите и да спазвате перфектна диета, но ако подхранвате ума си с гняв, стрес и страх, рискувате да се разболеете сериозно. За да живеете здра-вословно е много важно да поддържате душевна хармония и стабилно психическо състояние. Сред раково болните има такива, които се разболяват и загубват живота си за много кратко време, а също така има и други, при които ракът не напредва толкова бързо.

Смятам, че тази разлика се крие в „гостоприемника”, или в заболелия човек, и по-специално във физическата му издръжливост. Метастазите и вторичните прояви на рак се дължат на отслабената имунна система на болния. По мое мнение способността да се победи рака (или която и да е друга болест) зависи от количеството основни, първоизточни ензими в гостоприемника. Ако той има определено количество първоизточни ензими, съществува по-голям шанс да се пребори с рака. От друга страна, ако основните ензими са изразходвани, се развива много по-агресивен рак, защото болестта се разпространява по-лесно в отслабеното тяло. На фона на жизнения цикъл на Вселената хората се радват на едно много кратко съществувание, по-кратко дори и от това на вирусите. Един човешки живот минава бързо, подобно на премигване с око. Дори и да живея до 120 години, бих смятал живота си за кратък. Има толкова неща, които бих искал да направя в този живот и нещата, към които се стремя, изискват постоянна мотивация и много енергия. Може би и вие чувствате същото и това е причината да четете тази книга. И тъй като нашият живот е толкова кратък, нека го живеем в здраве, щастие и сила.

Казвам на пациентите си (и на всеки, който би искал да се вслуша в мен), че имат възможността да останат млади, да бъдат здрави, да са изпълнени с положителни чувства и да развиват интересите си в много различни области. Разбирам, че нашият живот, включително и моят собствен, е само един микрокосмос в цялата картина. Има нещо примамливо във всички тези малки, но важни животи. Не мислите ли, че е разхищение да губим нашия и без това кратък и скъпоценен живот, като се мотаем наоколо, изпълнени с негодувание и страх, като ядем боклуци и страдаме от лошо здраве и недостиг на енергия?

В нашия кратък живот няма смисъл да боледуваме и страдаме, защото пътят към здравословния начин на живот вече е предначертан за всеки от нас. Преди всичко сте длъжни да се вслушвате в това, което тялото ви се опитва да ви каже. Ако не можете да чуете този глас, тогава трябва да се обърнете към природата. Ако се вгледате в природните закони, ще разберете, че те ни показват на нас, човеците, от какво точно се нуждаем сега, в този миг. Ако сте достатъчно смирени да приемете природния закон и да се доверите на сценария на живота, онези чудодейни първоизточни ензими ще ви окажат необходимата подкрепа за дълъг, пълноценен и щастлив живот.
--------------------------------------------------------------------------------
Д-р Хироми Шиния



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: icebarbi
Категория: Други
Прочетен: 2131839
Постинги: 1177
Коментари: 993
Гласове: 1945
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930