Моят блог в Blog.bg
Постинги в блога от Септември, 2011 г.
30.09.2011 09:55 -
Най-прочутите поклонници на стомаха
На един от традиционните празници в Руан, Франция, всеки от участниците в състезанието на лакомниците успява да изпие и изяде следното: 1 калкан, 1200 г варена кокошка, 1300 г пържено овнешко месо, ябълкова торта, две бутилки елзаско...
29.09.2011 09:55 -
ХРАНИТЕЛНА НАРКОМАНИЯ
Европейският банкер Ротшилд отива при един лекар и започва да му описва здравословните си проблеми, скъпите ястия, които употребява, а накрая споменава, че докторите все не успяват да разберат от какво точно боледува. После запитва:
...
...
28.09.2011 09:55 -
“Хлябът на живота”
“Бащите ни са яли от манната в пустинята, както е писано: ”Хляб от небето им даде да ядат.”
На това Исус им рече: ”Истина, истина ви казвам, не Моисей ви даде хляб от небето. А Отец Ми ви дава истинския хляб от...
На това Исус им рече: ”Истина, истина ви казвам, не Моисей ви даде хляб от небето. А Отец Ми ви дава истинския хляб от...
27.09.2011 09:55 -
Колко и какъв хляб да консумираме
Колко хляб да консумираме?
Счита се, че оптималната дневна норма за консумация на хляб е 350-400 г. Разбира се, за тези, които си припечелват прехраната с тежък физически труд, тази норма трябва да се завиши с около 250-300 г. – т...
Счита се, че оптималната дневна норма за консумация на хляб е 350-400 г. Разбира се, за тези, които си припечелват прехраната с тежък физически труд, тази норма трябва да се завиши с около 250-300 г. – т...
26.09.2011 09:55 -
Хлебопекарското изкуство
“… фараонът… се разгневи… началника на хлебарите…”
Битие 40:2
Битие 40:2
25.09.2011 09:55 -
Кралят на храната
Преди известно време звънецът на апартамента ни иззвъня. Отворих. Беше едно момиче, което ми каза притеснено: ”Много съм гладна. Бихте ли ми дали малко хляб?
Хлябът – това е единствената храната, която употребяваме всеки ден...
Хлябът – това е единствената храната, която употребяваме всеки ден...
24.09.2011 09:55 -
Захарта е на около 200 години
Изкуственият подсладител, както се досещате, е захарта. Тя е изобретение на новото време и съществува от малко повече от 200 години. Получава се чрез рафиниране на сок, добит от захарно цвекло или захарна тръст. Затова в Библията няма...
23.09.2011 09:55 -
Естественият подсладител
Римският сенатор ПолийРумелий празнува 100-годишнина. На тържеството присъства Юлий Цезар, управляващият диктатор на империята. В този исторически период, средната продължителност на живота е едва 25 г., затова 100-годишният юбилей е ...
22.09.2011 09:55 -
Солта като символ
Солта като символ в Стария завет
“И от хлебните приноси да подправиш със сол всеки свой принос; да не оставяш да липсва от хлебния ти принос солта на завета на Твоя Бог; с всичките си приноси да принасяш и сол” (Левит 2:1...
“И от хлебните приноси да подправиш със сол всеки свой принос; да не оставяш да липсва от хлебния ти принос солта на завета на Твоя Бог; с всичките си приноси да принасяш и сол” (Левит 2:1...
21.09.2011 09:55 -
Крайното обезсоляване
Самата храна изисква и подсказва какво количество сол е необходимо да се прибави, за да стане приемлив нейният вкус. Истина е, че яйчният белтък е безсолен и съвсем противен за мнозина. Ако обаче се осоли, става поносим, дори вкусен....
20.09.2011 09:55 -
Привикване със солта
В Русия посрещали само специалните и скъпите си гости с хляб и сол, защото за тях тя е дефицитна стока. Всички останали нагостяват безсолно, третирайки ги като треторазрядни гости. По-късно солта поевтинява. Става по-достъпна и употребат...
19.09.2011 09:55 -
Белият минерал
Народът нарича солта подправката на подправките и злато, което не блести. И я използва от древността за коригиране на вкуса на някои видове храни или като средство за тяхното съхраненяване. Древните гледат на солта като чудодейно средств...
Търсене