Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2010 11:15 - Преобразяването и покаянието са продължителен процес, а не еднократно действие.26
Автор: icebarbi Категория: Други   
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове:
3



Веднъж един студент от колежа се отби в офиса ми и каза: "Миналото лято на лагерно събрание взех решение да предам живота си на Христос. Мислех, че наистина съм се преобразил. Но само след няколко седмици бях по-далеч от Бога откогато и да било преди. Това ми се е случвало многократно. Къде греша, та преобразяването ми никога не трае дълго време?"

Преобразяването никога не трае повече от един ден! Проблемът на студента не бе, че много често стига до преобразяване. Напротив, преобразяването му не бе достатъчно често!

Не вярваме в учението "веднъж преобразен - завинаги преобразен". Ако сте истински преобразен днес, пак ще имате нужда от преобразяване утре. Преобразяването се извършва всеки ден.

Едно лято работех като стажант колпортьор в Небраска. Очаквах, че опитностите, които бях имал с Бога през лятото, ще продължат и през учебната година. Но когато бях притиснат от тежката учебна програма и заобиколен от приятели, престанах да чувствам силна нужда да търся Бога. Духовните преживявания от лятото бързо избледняха. Оказа се, че в духовно отношение това бе най-лошата ми учебна година.

Дори най-чудните прояви на Божията сила бързо губят влиянието си над нас. Така бе и по времето на Христос. Той нахрани 5000 мъже плюс жените и децата само с няколко хлебчета и риби. Като че ли Небето бе слязло на земята. Хората се готвеха да Го коронясат за свой цар. Можете да прочетете историята в Йоан 6 гл.

Само 24 часа по-късно, след отказа Му да извърши нови и по-големи чудеса, народът бе на път да си отиде, изпълнен с презрение. Нямаха търпение да ядат от тайнствения Хляб на живота, за който им бе говорил. Толкова много хора се отдръпнаха от Исус, че накрая Той попита учениците Си: "И вие ли се каните да си отидете?" Очевидно те бяха сред малцината останали.

Ако не сте открили нуждата от ежедневно преобразяване, тази истина може да доведе до поврат в живота ви. В "Мисли от планината на благословението" е изречено следното обещание: "Ако търсите Господа и се преобразявате всеки ден..., вашето недоволство ще утихне, трудностите ще бъдат премахнати, всичките смущаващи ви сега проблеми, ще бъдат разрешени."

Преобразяването и покаянието са тясно свързани и аз включвам покаянието в този тезис, за да направя прехода към следващия. Но покаянието не е нещо, което се случва само веднъж в живота. То също е ежедневно.

Когато говоря за ежедневното покаяние, не говоря за покайване за лошите дела. Сигурно сте чули историята за човека, който казал на пастора си: "Хиляда пъти съм молил Бога да ми прости онзи грях."

Пасторът отговорил: "999 пъти са били в повече!"

Не призовавам за безкрайно изреждане на грешките и неуспехите. Бог е обещал, че "ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете" (1Йоаново 1:9). Това, което имам предвид, е покаянието, описано в "Деяния на апостолите": "Никой от апостолите и пророците никога не е твърдял, че е без грях. Хора, които са живели най-близко до Бога, които по-скоро биха пожертвали живота си, отколкото съзнателно да извършат зло дело, които Бог е почел с Божествена светлина и сила, са признавали греховността на своето естество." Това е покаянието, от което се нуждаем всеки ден, покаянието осъществено в резултат на осъзнаването на греховното ни естество, за което е необходима Божията благодат. Точно за този вид покаяние е казано: "При всяка стъпка напред в нашето духовно преживяване като християни ще се задълбочава и нашето покаяние" ("Деяния на апостолите").

Преживял ли си преобразяването? Преживял ли си го днес? Дошъл ли си при Бога за покаяние днес?




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: icebarbi
Категория: Други
Прочетен: 2134904
Постинги: 1177
Коментари: 993
Гласове: 1945
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930