Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2010 11:28 - Ако не отделяме време за Библията и за молитва, ще умрем духовно.49
Автор: icebarbi Категория: Други   
Прочетен: 1798 Коментари: 3 Гласове:
4



Какъв е най-дългият период, през който сте живели без храна? От време на време всеки от нас пропуска по едно или две яденета. Какво ще кажете за едно денонощие? Оставали ли сте толкова време без храна? Понякога е необходимо да се гладува известно време преди голяма хирургическа операция, но случвало ли ви се е да не ядете 24 часа, макар че сте в добро здраве и са занимавате с обичайната си работа?

В Библията се казва, че Исус и Мойсей прекарали 40 дни, без да се хранят. Записано е също, че Бог ги е подкрепял по особен начин през този период. Сигурен съм, че за повечето от нас дори еднодневният пост е нещо необичайно.

Когато работех, за да си плащам вноските за колежа, в студентския стол имаше месечна минимална такса. Ако ядеш повече, плащаш повече, но дори да ядеш много малко, пак плащаш определения минимум.

Веднъж реших да ям по-малко от минимума, за да плащам възможно най-ниската такса. Всъщност цяла седмица не ядох нищо! Пиех само сокове. Не само че не успях да продължа с редовните си занимания, но и дори не почувствах особен глад.

Представете си, че след едноседмичния експеримент бях решил, че за да спестя пари, трябва да продължа по същия начин през цялото си 4-годишно следване. Не след дълго щяха да ме вдигнат от тротоара и да ме откарат в болница.

В Йоан 6 гл. Исус направи сравнение между духовния живот на връзка с Него и физическия живот. "Ако не ядете плътта на Човешкия Син и не пиете кръвта Му, нямате живот в себе си" (ст. 53). Физическият закон е и духовен закон. Ако не ядете, умирате. Може да не стане за един ден - нито физически, нито духовно. Но законът е непроменим. Краят ще е неизбежен.

Г-жа Вайт ни казва, че е добре "да прекарваме всеки ден по един час в размисъл върху живота на Христос. Трябва да го разглеждаме стъпка по стъпка и чрез въображението си да вникваме във всяка сцена, особено от последните дни на Неговия живот" ("Животът на Исус"). Това е рецептата за балансирана духовна диета. Когато същността на духовната ни храна е Христовият живот, ние ще израстваме.

Молитвата е наречена "дишането на душата". Тук алегорията е още по-ясна. Можете да живеете ден, без да се храните, но не и без да дишате!

Говорейки за общуване с Христос, нямам предвид някакъв лукс, от който ще се възползвате, ако имате време или разположение. Говоря за живота и смъртта. Ако не ядете или не дишате в духовен смисъл, ще умрете. Само чрез постоянно общуване с Христос може да се поддържа духовният живот.



Тагове:   молитва,   отделяме,


Гласувай:
4



1. estirbg - Десет пъти натиснах ръчичиката, за ...
28.11.2010 12:44
Десет пъти натиснах ръчичиката, за да гласувам"да" за постинга, но не ми отчете желанието. Въпреки това и аз сто пъти ще ви подканя всички - четете Библията и й се доверете. Тя е Божието слово, което ще ви утеши, насърчи, подкрепи, ще ви даде надежда и упование, ще "издуха" стреса и страховете от сърцата ви и най-важното ще ви очисти и ще ви направи бъдещи небесни жители в Царството на Исус. Повярвайте Му и изпълнявайте Неговите повеления !"Бой се от Бога и пази заповедите Му, Понеже това е всичко за човека;"
Еклесиаст 12:13
цитирай
2. vandela007 - Светът е едно увеселително влакче, ...
28.11.2010 15:00
Светът е едно увеселително влакче, което с бясна скорост лети към пропаст. Безхаберие е характеристиката на пътниците.
цитирай
3. icebarbi - Много Ви Благодаря, така е! Моли...
29.11.2010 10:05
Много Ви Благодаря, така е! Молитвата е нещо изключително.Но само смиреното сърце може да се докосне до тази благодат.

Успешна седмица!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: icebarbi
Категория: Други
Прочетен: 2135074
Постинги: 1177
Коментари: 993
Гласове: 1945
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930