Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2010 11:24 - Подсладителите-сладката отрова
Автор: icebarbi Категория: Новини   
Прочетен: 2844 Коментари: 1 Гласове:
15

Последна промяна: 17.02.2010 15:42


Истината за аспартама 

Продукти на българския пазар, които съдържат АСПАРТАМ или Е951:

1. Coca-Cola Light;

2. Газирана вода “Горна Баня” със свеж дъх на лимон;

3. Mентови дражета “Fishermanґs Friends;

4. Дъвки “Orbit“;

5. Дражета и дъвки “Mentos“;

6. Разтворими напитки “Танг” и “Степ“;

7. Дражета, бонбони и дъвки “Winterfresh“;

8. Диетични вафли “Стокси”.  Производител “Стокси” ООД гр. Стара Загора. (в коментарите под статията има и снимка, благодарим!)

9. Бонбони “Orbit Drops“;

10. Coca-Cola Blak;

11. Бонбони за гърло “Propolki”/”Прополки”;

12. Лимонада Мания;

13. Напиткa Дерби;

14. Енергийна напитка Pitbull;

15. Енергийна напитка Bulldog;

16. Плодова напитка “Party”;

17. Дъвки “Витаголд” / “Vitagold”;

18. Боза “Бомакс”;

19. Кока кола към суб-марката на Billa – Clever;

20. Лекарствен препарат (перорален разтвор) VOLTFAST;

21. Детски мултивитамини „Марсианци“;

22. Пепси кола лайт, Pepsi Cola light;

23. Плодова напитка “COSTA” с вкус на касис;

24. Серия газирани напитки лайт (light) на Флорина (Florina):

Ето някои от продуктите, в които се намира аспартам, като в повечето от тях не е отбелязан на опаковката:

  • безалкохолни напитки
  • дъвки без захар
  • какаови смеси
  • подсладено кисело мляко
  • мултивитамини
  • напитки с кофеин
  • сокове
  • разтворими чай и кафе
  • сосове
  • бързи закуски

 

Центърът "Чезаре Малтони" за изследване на рака при Европейската фондация "Рамазини" не само потвърди, но и подкрепи с още доказателства изводите от по-ранно свое проучване, което демонстрира, че изкуственият подсладител аспартам причинява рак и левкемия. Ново изследване на същия италиански център показа, че дори и малки дози от веществото причиняват рак. Д-р Морандо Софрити, автор на изследването, бе удостоен през април с престижната награда "Ървинг Дж. Селикоф" за изключителен принос в разкриването на канцерогенни вещества. Тя беше учредена през 1993 година от Колегия "Рамазини", в която участват 180 световно признати експерти по трудова и екологична медицина от повече от 30 страни.

image

Молекулата на аспартам е изградена от три химикала:

Аспартамова киселина (Aspartic acid) – 40% съдържание в аспартама.

Прекомерната употреба на тази аминокиселина може да повиши нивата на аспартат, който от своя страна да влезе в мозъка и бавно да разруши невроните. До 75% от тези неврони могат да бъдат разрушени преди да бъдат забелязани каквито и да било симптоми. При определени индивиди рискът е по-голям, поради участъци от мозъка, които не са напълно защитени по естествен път (например по време на детството или  дребно мозъчно увреждане получено поради други обстоятелства).

Фенилаланин (Phenylalanine) – 50% съдържание в аспартама.

Това е амино киселина, която се намира в естествено състояние в мозъка. Някои хора с генетични увреждания (PKU) не могат да преработят тази аминокиселина и по-високи нива в кръвта са смъртоносни. Доказано е, че поглъщането на аспартам може да доведе до изключително високи нива на фениланин дори у хора, които не страдат от (PKU). Това е изключително опасно за деца и зародиши.

Метанол (Methanol) – 10% съдържание в аспартама.

Това е смътроносна отрова, която е причинила смъртта на не един алкохолик. Метанолът постепенно се отделя в малкото черво, когато аспартамът се срещне с ензима химотрипсин. Абсорбцията се повишава, когато аспартама се нагрее до температура над 30°С и тялото разгражда метанола на мравчена киселина и формалдехид. По време на операция “Пустинна буря” американските войници са третирани с огромни количества напитки подсладени с аспартам, които преди това са били загрявани неволно под слънцето. Същите тези войници в момента страдат от болест подобна на отравяне с формалдехид.

 

Предишните изследвания бяха отхвърлени от индустрията, Европейската агенция за безопасност на храните и Агенцията по храните и лекарствата в САЩ (FDA). Но фактите за вредата от подсладителя не могат да "изчезнат". Научните открития показват сериозни проблеми, които не могат повече да бъдат прикривани. А междувременно изглежда, че някои плъхове напускат потъващия кораб - британските супермаркети изключиха аспартама (Нутрасуит) и други добавки от безалкохолните напитки, а компанията "Кока-Кола" провежда изследвания, необходими за одобрението на естествен заместител на аспартама: билката стевия от поречието на река Амазонка.

Изследването на д-р Софрити, продължило 36 месеца и включващо 1800 плъха, стигна до категоричния извод, че аспартамът е мултипотенциален канцероген, тоест може да причини различни видове рак, между които левкемия, лимфом на бъбреците и рак на черепните периферни нерви. При това единствено плъховете, на които бил даван аспартам, развили злокачествени мозъчни тумори.

Същото бяха показали изследвания още преди 25 години, които бяха известни на FDA! Позовавайки се на резултатите от тях, агенцията в продължение на 16 години отказваше да одобри аспартама. Тогава Доналд Ръмсфелд, изпълнителен директор на компанията майка на Нутрасуит - G. D. Searle Co., беше назначен за министър на отбраната в администрацията на президента Рейгън (по-късно, както знаем, той заемаше същия пост и при управлението на Джордж Буш-младши). Комисарят на FDA беше притиснат да подаде оставка и аспартамът беше одобрен от назначения от Рейгън на негово място Артър Хейс, пренебрегвайки всички възражения на научния съвет на агенцията. Президентът Рейгън издаде административно постановление, отнемащо правата на FDA да направи каквото и да е по въпроса. Така изпадналата в затруднено положение "Сърл" стана печеливша компания. Компрометираната FDA беше напълно наясно с токсичността на аспартама и одобряването на този смъртоносен канцероген обрече милиони на тежки болести и смърт.

През септември 1985 г. в сп. "Атланта джърнъл" излезе статия със заглавие: "Рейгън престава да използва подсладители", в която се цитират думите му, че престава да ги ползва, защото "не знаем какво има в тях...". За съжаление вече беше твърде късно - апелативният съд отсъди в полза на Нутрасуит, макар да беше известно, че FDA е поискала повдигане на обвинение срещу "Сърл" и е върнала молбата за одобрение.

Изследването на Софрити се концентрира върху вредата от дългосрочното приемане на малки дози аспартам и ясно демонстрира голяма опасност за неродените бебета и за децата. Новооткрит е и риск от развитие на рак на гърдата, когато консумиращото аспартам дете порасне. Резултатите показват, че когато контактът с това вещество започне още от утробата на майката, канцерогенните ефекти се умножават.

И при това става дума за приемане на малки дози. А едно дете с тегло 20 кг, което пие две кутийки диетична сода дневно, вкарва в организма си 400 мг аспартам. Седмичникът "Фууд & Дринк" съобщава, че содата е най-често консумираната напитка от децата в САЩ, а потреблението на безалкохолни напитки е нарастнало с 500% през последните 50 години. То е скочило на над 600 порции по 340 мл на човек годишно и продължава да нараства.

Канцерогенността на аспартама е известна от десетилетия. През 1985 година д-р Ейдриън Грос, токсиколог от FDA, предупреди Конгреса, че аспартамът нарушава поправката Дилейни. Тя забранява храните, които съдържат каквато и да е съставка, причиняваща рак при животни.

Адвокатът Джеймс Търнър обяснява: "Още от 1974 година FDA и фармацевтичната компания "Сърл" знаят, че аспартамът предизвиква мозъчни тумори при животни. През 1980 обществеността научи, че Публичният комитет за разследвания е потвърдил, че изследванията на "Сърл" са показали развитие на рак при животни, и е постановил аспартамът да не се използва в хранителни продукти. Крайно време е FDA да се позове на поправката Дилейни и да отстрани Нутрасуит от пазара."

Д-р Ралф Уолтън от здравната агенция "Сейф Харбър Бихейвиъръл Хелт" подчертава: "Обществеността трябва да бъде информирана, че одобренията, както в тази страна, така и в Европа, се базират на крайно съмнителни изследвания, финансирани от индустрията, или, в случая с наскоро направените изявления за предполагаемата безопасност на аспартама, на въпросник, който по никакъв начин не представлява легитимно изследване. Всички независими изследвания като това на Софрити неизменно демонстрират извънредно опасния характер на този продукт."

Когато бе оповестено предишното изследването на фондацията "Рамазини", правителството и производителите на аспартам се заловиха с покриването му. Те намериха стара анкета на Американската асоциация на пенсионерите - 16 страници с 56 въпроса, изпратени до милиони възрастни американци. В нея се питаше: До кой клас сте учили? Претърпявали ли сте хистеректомия? Ядете ли сладкиши брауни? Овесена каша? Маргарин? А въпрос №25 беше "През последните 12 месеца, когато пиехте кафе или чай, какъв подсладител използвахте редовно?" Следваха 6 възможности за избор, една от които беше аспартам...

Това мигновено превърна анкетата отпреди 10 години в най-голямото изследване за аспартама в историята! Тя не показваше никакви проблеми!!! (Никой не беше попитал за такива!) Чрез насищане с новинарски съобщения тази пропаганда беше разпространена по цялата планета във всички големи списания и други медии.

Новото изследване на д-р Софрити беше представено пред EFSA (Европейски орган за безопасност на храните, основан през 2002 г.). Оценяването на риска от тази агенция е критикувано още от самото начало, тъй като има конфликт на интереси сред членовете на борда - и най-вече председателката, Сюзан Барлоу, която е индустриален консултант. Те отхвърлиха изследването с неубедителното извинение, че раковите заболявания били причинени от белодробни инфекции. Това извинение въобще не беше прието от учени и изследователи, защото е известно, че респираторните инфекции са фактор в процеса на умиране. В контролната група имало много по-малко случаи на рак в сравнение с групата, хранена с аспартам. Ако ракът е причинен от белодробни болести, то в контролната група би трябвало да има същия брой ракови заболявания, както и сред консумиращата аспартам. Тъй като EFSA не се извини, случаят е отнесен до Международния съд. Междувременно членът на EFSA д-р Кйотер призна, че компаниите са ги притискали да саботират науката.

Д-р Х. Дж. Робъртс, автор на няколко труда върху болестите вследствие на аспартама, коментира: "Елегантните изследвания на д-р Морандо Софрити и колегите му заедно с други скорошни публикации по въпроса затвърждават моето дългогодишно мнение, че продуктите с аспартам представляват причинител - или съпричинител - на някои основни видове тумори при хората, особено такива, засягащи мозъка.

Неуспехът на FDA да признае и да предприеме действия във връзка с разкритията през последните две десетилетия за рисковете от продуктите с аспартам, особено при употреба от деца и бременни жени, остава извор на професионален срам. Този химикал представлява надвиснала заплаха за общественото здраве. Поздравления за д-р Софрити, че самостоятелно е подчертал това предупреждение."

Неврохирургът д-р Ръсел Блейлок отбеляза: "Изследването, публикувано в Европейското списание за онкология, би следвало да ужаси всички, които консумират продукти, подсладени с аспартам. Това е прецизно проведено изследване, което показва статистически значимо увеличение на няколко типа лимфома и левкемия при плъхове. И двете злокачествени заболявания се увеличиха рязко в САЩ, откакто започна широката употреба на аспартам. Тези два вида рак са най-бързо разпространяващите се сред хората под 30 години в САЩ. Наред с най-новото изследване това означава, че изпиването само на една безалкохолна напитка с аспартам дневно е свързано с развитието на лимфом и левкемия. Установено е и увеличение на мозъчните тумори, макар и не толкова значимо. Това обаче не намалява опасността, защото само вземалите аспартам животни са развили мозъчни тумори. Дозите, използвани в изследването, са сравними с тези в ежедневието.

Имайки предвид, че аспартамът може да увеличи затлъстяването и дори да причини метаболитен синдром, който засяга 48 милиона американци, няма никаква причина изобщо някога да консумираме този продукт. Новото изследване, заедно с по-ранното, би трябвало да убеди всеки разумно мислещ учен, а и цялата общественост, че продажбата му трябва да бъде прекратена."

Ще признае ли в крайна сметка FDA, че одобрението на аспартама е било незаконно? Той се продава като добавка към храните, а е смъртоносен невротоксичен канцероген, който взаимодейства с всички лекарства и ваксини. След като изследване в Обединеното кралство, спонсорирано от Агенцията по хранителни стандарти, показа, че добавките водят до проблеми с поведението на децата, големите хранителни вериги започнаха да отстраняват аспартама от своите продукти. Но не и FDA в САЩ, която знае това от четвърт век.

(вестник "Лечител", Брой 34, 23 Август 2007)



Тагове:   отрова,


Гласувай:
15


Вълнообразно


1. andi2 - имаше една статия за емулгаторите и ...
22.04.2010 00:20
имаше една статия за емулгаторите и всикчи други джаджи
дето ги поглъщаме ----------->>>>>>>> почти всики причиняват различни увреждания на различните органи , включително и рак
Кофти работа са
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: icebarbi
Категория: Други
Прочетен: 2134389
Постинги: 1177
Коментари: 993
Гласове: 1945
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930